KAHRAMANMARAŞ / ELBİSTAN - Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu

Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu

Esentepe Mah. Pınar Cad. Elbistan/ KAHRAMANMARAŞ
Vizyon
İstiyoruz ki • Okulumuzda, öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her fırsatın verildiğini bilsin. • Bütün çalışanlarımız ve öğrencilerimiz,  “Onlar” ve “biz” kavramı yerine “takım ruhuna” inansın, takım arkadaşının eksiklerini tamamlamaya çalışsın.  İnsanlık değerlerinin önemini kavramış olsun ve öyle davransın.  Her alanda bilginin gücünü yanına alsın, bilginin paylaşıldıkça çoğaldığını bilsin, paylaşıma ve iş birliğine açık olsun.  İdeal oluşturmak isterken öğüt vermekten ziyade örnek olunması gerektiğine inansın.  Kendilerinden emin olsun,  Doğruları yaptıklarında alacakları cevaplardan korkmasın,  Gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın. • Verdiğimiz eğitim, öğrencileri bir üst öğrenime hazırlasın, hayata atıldıklarında ise “işin anahtarı”, “ekmeğin kapısı” olsun • Tüm velilerimiz ve öğrencilerimiz İyi bir eğitimin uygun, temiz bir çevrede olacağını bilsin ve çevre bilinciyle hareket etsin • Herkesin herkesten öğreneceği bir şeyler olduğu bilinsin (ÖĞRENEN OKUL) modeli oluşsun. • Velilerimiz en önemli destekleyicimiz olsun, okulumuzun her öğrenciye ‘BİR DÜNYA’ gözüyle baktığını bilsin • Okulumuzdaki herkes görev ve sorumluluk tanımını iyi bilsin, kendi alanında tercih edilen olsun • Bütün personelimiz okulumuzda çalışmaktan, her öğrenci bu okulda öğrenim görmekten zevk alsın • Okulumuzda herkes gelişen teknolojik yeniliklerden yararlanarak her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın, kendini yenileyip geliştirsin • Zamanın önemi kavranmış olsun ve işler “tam zamanında” ve “olması gerektiği gibi” yapılsın.
Misyon
Biz Elbistan Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu Okulu olarak * Öğrencilerimizi, Milli kimliğini kazanmış, kendisiyle barışık iyi vatandaş, İnsanî değerleri benimsemiş dünya ile barışık, çağın gereklerine uygun, kendisini ifade edebilen, okumayı seven, okuduğunu anlayabilen, dilbilgisi kurallarına uygun yazı yazabilen, öğrencilerimizin ilgi istek ve yeteneklerini keşfetmesini sağlıyacak eğitim öğretim ortamını oluşturmak, çevresini ve sağlığını koruyabilen özgüveni gelişmiş, eleştirel düşünmeyi öğrenmiş soran ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirmek,, * Geçmişten aldığımız kültürel zenginlik ve güçle kendine yakın çevresine ve tüm insanlığa yararlı, araştıran üreten Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı nesiller yetiştirmek, * 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırarak, onları ortaokula hazırlamak. İçin varız!
Öğretim Şekli :İkili öğretim
Sabah Grubu: 08:15-12:30 Öğle Grubu : 12:50-17:05
Kaloferli
İlçe merkezinden şehir içi dolmuşlarla.
İl merkezine 160 km uzaklıkta, ilçe merkezinde Esentepe Mahallesinde.